Tietoa meistä

Joulukuun 16. päivänä 1928 pidettiin Piilolan ämmin pirtissä Sodankylän Voimistelu- ja urheiluseuran perustava kokous. Tätä kokousta voidaan pitää myöhemmin nimensä muuttaneen Lapin Veikkojen perustamispäivänä. Kun tutustuu seuran historiaan, nousee sieltä vahvasti esiin yhdessä tekemisen henki. Seuran perustamisesta ja sen eri kehitysvaiheista löydät vasemman palstan Historia-osiosta.

Lapin Veikoissa kuin missä tahansa seuratoiminnassa yhteisöllisyys ja yhdessä toimiminen on toiminnan perusta, joka antaa lapsille ja nuorille elämän mittaisia kokemuksia, luo ikään katsomatta hienoja ystävyyssuhteita ja rakentaa yhteenkuuluvuutta. Vapaaehtoisten ja vanhempien panos on seuratoiminnan perusta. LapinVeikot ry on tehnyt perinteisesti vahvaa yhteistyötä Sodankylän kunnan ja Jääkäriprikaatin kanssa.

Lajivalikoima on vuosien aikana vaihdellut 6-13 jaoston välillä. Laajimmillaan valikoimaan on kuulunut pitkäpallo, pesäpallo, jalkapallo, koripallo, jääpallo, jääkiekko, lentopallo, paini, nyrkkeily, voimistelu, yleisurheilu, hiihto, suunnistus, mäenlasku, kuntourheilu, uinti, alppihiihto ja ampumahiihto.

Tällä hetkellä seurassa toimii kuusi jaostoa. Lapin Veikkojen toiminta perustuu urheilujaostojen itsenäiseen toimintaan.