Ajankohtaista

PAINIJOILLA SUPERVIIKONLOPPU

LapinVeikkojen paini junnuilla oli todellinen superviikonloppu kun 13.10. painittiin Kemissä 1. Kemi Cup ja 14.10. Haaparannassa Ollen muistopainit. Totuttuun tapaan menestystä tuli molemmista kisoista, kultamitaleita tuli yhteensä 6kpl, Kemistä 4 ja Haaparannasta 2.

Kemistä kultaa painivat Sammeli Hietanen, Kasperi Miettinen, Veli-Matti Aikio ja Henri Halonen. Haaparannasta kultaa saivat Kasperi Miettinen ja Leevi Svartsjö. Henrikin sai Haaparannasta kultaa mutta edusti siellä paikallista seuraa. Lisäksi Kemistä saatiin kaksi hopeaa, joista Luka Kemppaisen hopea toi sarjaan kaksoisvoiton ja toisen hopean taisteli itselleen Ante Pulju. Tuliaisina Kemistä oli vielä yksi pronssimitali, jonka sai kaulaansa Elmeri Hirvonen. Lisäksi Kemissä valittiin paras alokaspainija, joka oli loistavia otteita kisoissa näyttänyt Sammeli Hietanen.

Kemissä Veikoilla oli 11:sta painijan joukkue, kun taas Haaparannassa painittiin hieman pienemmällä yhdeksän painijan joukkueella Henrin edustettua siellä Haaparannan seuraa ja Vellu jätti nämä kisat väliin. Tuplavoittajan Kassun ja Leevin kullan lisäksi muita mitalisteja Ruotsissa olivat hopealla Luka, Veikko Rundgren ja Ante. Pronssia sai Ville-Veikko Engelberg.

Kemi Cup kuuluu Pohjois-Suomen kadetti cuppiin ja siellä ovat tiukasti rahapalkinnoissa kiinni Veli-Matti ja Leevi. Cuppia on vielä kaksi kisaa jäljellä ensin kotikisamme Pertsan Kultapainit ja viimeisenä Rovaniemen Joulumaa Painit.

Lauri MM-molskille

Lapin Veikkojen Lauri Mähönen on valittu loppukuusta painittaviin miesten MM-kisoihin Budapestiin. Valinta on merkittävä ja se on iso harppaus kohti Olympialaisia. Aikaisemmin samaan on Sodankylästä pystyneet Pertti Ukkola, Taisto Halonen ja Marko Korpela. Sodankylän maine painimaakuntana sai taas katetta ja laji voi hyvin, harrastajia salilla kulkee yli viidenkymmenen harrastajan verran. MM kisoja voi seurata livenä UWW:n sivuilta ja sinne löytää helpoimmin painiliiton sivujen kautta.

Kemi Cup

alok               24kg              1. Sammeli Hietanen

                      33kg              3. Elmeri Hirvonen

pojat 11v.      24kg              1. Kasperi Miettinen

                                            2. Luka Kemppainen

                      32kg              4. Miro Jaakola

                                            6. Veikko Rundgren

                      47kg              2. Ante Pulju

pojat 14v.      48kg              8. Ville-Veikko Engelberg

pojat 17v.      60kg              1. Veli-Matti Aikio

                      65kg              4. Leevi Svartsjö

Juniorit          63kg              1. Henri Halonen

 

Olles minnesträff

Knattar          24kg              1. Kasperi Miettinen

                                            2. Luka Kemppainen

                      26kg              4. Sammeli Hietanen

                      32kg              2. Veikko Rundgren

                                            4. Elmeri Hirvonen

                                            8. Miro Jaakola

                      47kg              2. Ante Pulju

pojkar            48kg              3. Ville-Veikko Engelberg

                      68kg              1. Leevi Svartsjö                                                           

Tapsan painit painittin Muhoksella 8.9. Ohessa juttu Lapin Veikkojen painijoista kisoissa.

 

TAPSAN PAINEISTA 4 KULTAA VEIKOILLE

Muhoksella painittiin 8.9. perinteiset Tapsan Painit joissa oli mukana Lapin Veikkojen kivenkova joukkue joka koostui yhdeksästä painijasta. Kultaa joukkueelle toivat Luka Kemppainen (22kg), Kasperi Miettinen (24kg), Eino Kuusela (31kg) ja Veli-Matti Aikio (60kg). Hopeaa painivat Sammeli Hietanen (24kg) ja Veikko Rundgren (33kg). Mitalisijojen ulkopuolella olivat neljänsinä sarjoissaan Elmeri Hirvonen ja Nico Yliaska. Leevi Svartsjö oli sarjassaan viides.

 

Luka Kemppaisen kulta tuli kahdella ylivoimaisella pistevoitolla. Ensin Lukan kivenkovat otteet sai kokea Muhoksen Voiton Eero Seväkivi ja toinenkin kovanonnen soturi nimeltään Vilho Schmitt oli Muhoksen voiton miehiä. Molemmat ottelut päättyivät 12:0 pistein ja molemmissa pisteet tulivat komeista takavyöheitoista, jotka eivät ole kovin yleisiä vielä näissä sarjoissa.

 

Kasperi Miettinen saalisti kultansa kolmella selkävoitolla. Ensimmäinen vastustaja oli Oulun pyrinnön Mihail Ivanchik jonka Kasperi selätti tylysti antamatta vastustajalle pistettäkään. Toinen vastustaja oli länsinaapurin Haaparannasta, HSKT:n Matias Liisanantti pistikin Kasperin jo hiukan tiukemmalle pisteiden ollessa 8:4 Kasperin hyväksi ennen selätystä. Loppuottelu vastustaja olikin sitten jo jäätävän kova oman seuran Sammeli Hietanen. Sammeli otti ottelussa heti komennon syöksyen sylille ja kaataen siitä Kasperin mattoon ja toisti vielä saman liikkeen uudestaankin mutta matossa ote oli vielä liian löysä ja notkea Kasperi kampesi sieltä itsensä irti ja sitoi vielä niskalenkki otteen Sammelista ja se piti niin hyvin, että Sammelin hartiat kastuivat ja näin Kasperille kultaa ja Sammelille Hopeaa.

 

Kuuselan Eino taisteli kultansa myös kolmella otteluvoitolla, joista kaksi päättyi ylivoimaisiin pistevoittoihin ja yksi selätykseen. Ensimmäinen vastustaja oli oman seuran väkivahva Nico Yliaska jonka Eino voitti pistein 8:0. Ottelu oli nopeasti ohi, mutta oli tiukempi mitä nuo numerot kertoo. Toinen vastustaja oli Lakeuden painin Paavo Lasanen, tästä tulikin sitten jo tosi tiukkaa vääntöä pisteiden ollessa tasan 6:6 Einon selätettyä vastustajansa. Tämä voitto varmisti loppuottelupaikan ja vastaan asteli Haukiputaan Heiton Eero Järvelin josta Eino pyöritti 14:5 ypv voiton jolla varmistui sarjan voitto. Eino palkittiin vielä parhaana poikapainijana upealla pokaalilla.

 

Neljännen kultamitalin Veikoille toi Veli-Matti Aikio. Vellun vastustaja oli viisinkertainen SM mitalisti Haukiputaan Heiton Kimi Mustonen. Kimi on aina paininut ylemmässä sarjassa kuin Vellu ja pojat eivät ole aikaisemmin ottaneet keskinäistä ottelua. Ottelun ensimmäinen minuutti olikin sitten tunnistelua molemmin puolin, josta seurasi varoitus ja mattoon pano. Varoituksen sai Vellu ja vastustajaa hyvitettiin pisteellä, Kimi haki rullausta, jonka Vellu kuitenkin passasi siirtyen 2:1 johtoon. Ottelun jatkuttua vielä hetken tasaisena Vellu pääsi sylille Kimin yritettyä lenkkiä josta noston kautta pisti vastustajan kenttään pisteen oli tällöin 4:1 ja summeri soi ensimmäisen erän loppumisen merkiksi. Toisessa erässä Kimi yritti hakea väkisin pistesuoritusta mutta Vellu piti vahvemmilla käsillään hyvin yritykset aisoissa, josta harmistuneena Kimi lähti työntämään kovaa ja saikin työnnettyä Vellun matolta ulos saaden siitä pisteen. Tämän jälkeen Vellu horjautti Kimiä syöksyen sylille ja kaataen mattoon, josta tuli ratkaisevat kaksi pistettä ja 6:2 voitto.

 

Kisoihin Osallistui kuusitoista seuraa ja Lapin Veikkojen sijoitus oli kokonaiskisassa 4. Alokkaissa Veikot oli ykkönen 25 pisteellä, Oulun ollessa toisena 24 pisteellä.

 

-Jari

 

Yhteiskuvassa vasemmalta alkaen Veli-Matti Aikio, Henri Tervo, Leevi Svartsjö, Elmeri Hirvonen, Eino Kuusela, pokaalin takana Veikko Rundgren, Kasperi Miettinen ja Reijo Svartsjö. Osa kerkesi lähteä kotimatkalle ennen yhteiskuvaa.
PDF-tiedostopainikouliuesite14082018b.pdf (67 kB)
Kauden 2018-2019 painikoulunesite.

PAINIJOIDEN KAUDEN PÄÄTTÄJÄISET KOMMATISSA

 

Lapin Veikkojen painijoiden kauden 2017-2018 päättäjäiset pidettiin Kommatti-lammen laavulla 5.6.2018. Tarjolla oli palkintojen lisäksi monenlaisia herkkuja ja nuorimpien painijoiden iloksi palkintoja tuli jakamaan ”ykkösnyrkkimme” Lauri Mähönen. Kaikki alokkaat ja olympiaryhmäläiset palkittiin seuran logolla varustetulla mitallilla ja lisäksi palkittiin ikäluokkien parhaat ja kehittyneimmät painijat pokaalein ja stipendein. Lisäksi jaettiin vielä kiertopalkintona taitelija Erkki ”Aate” Alajärven painijaveistos joka on kiertänyt painijalta toiselle jo vuodesta -77 jolloin Siilashallilla painittiin poikien SM-kisat ja näissä kisoissa oma poikamme Taisto ”Jätkä” Halonen otti ensimmäisen SM kultansa.

 

Alokas-sarjoissa painineille jaettiin kaksi Pikku-Pekka patsasta ja näiden jakoperusteena toisen patsaan saa parhaasta kisamenestyksestä ja toinen jaetaan kannustavalle, ahkeralle ja hyvää esimerkkiä näyttävälle painijalle. Patsaat jaetaan Pekka Hietasen muistoa kunnioittaen. Parhaasta kisamenestyksestä alokkaissa palkittiin Kasperi Miettinen joka voitti kaikki kilpailunsa: Pertsan Kultapainit, Joulumaa Painit (Roi), Rampan muistopainit (Kemi) ja Eero Tapio Turnaus (Haukipudas). Reilun ja kannustavan palkinnon sai Veikko Rundgren joka paitsi harjoitteli ahkerasti oli kisareissuilla hyvin toiset huomioon ottava kilpakaveri antamatta itse kuitenkaan periksi ottelutilanteissa taistellen sinnikkäästi oli vastassa kuka tahansa. Näitä patsaita jaetaan painijoille vain kerran elämässä ja ovat siten todella tavoiteltuja ja arvostettuja.

 

Vanhempien ikäluokkien painijoille jaettiin pokaalit ja stipendit, näiden jakoperusteena oli kisamenestys ja kehitys. Ikäkausi painijoiden kehittyneimpänä palkittiin Ante Pulju joka olisi voinut painia tämän kauden alokas-sarjoissakin mutta valitsi itse rohkeasti ikäkausisarjat menestyenkin niissä hyvin, Pertsan Kultapainit 3., Joulumaapainit 1., Rampan muistopainit 1. ja Eero Tapio Turnaus 2.

 

Poikien alle 17v. parhaan pokaalin pokkasi Veli-Matti Aikio junioreiden SM-pronssilla ja Koulu Liikunta Liiton mestaruus pronssilla. Poikien kehittyneimpänä palkittiin Leevi Svartsjö.

 

Miesten parhaana palkittiin Henri Halonen joka kotikisoissa otti jopa hieman yllättäen pronssimitalin ja toisti vielä tempun junioreiden SM-kisoissakin ottamalla sieltäkin pronssimitalin. Seuramme ”ykkösnyrkin” Lauri Mähösen kausi meni karille polvivamman ja leikkauksen vuoksi mutta ehti Lauri ottaa ennen vastoin käymisiä arvokkaan voiton Vantaan Paini-Cupista jossa taisteli maailman parhaat painijat.

 

Aaten veistämä painija patsas jaettiin tänä vuonna Veli-Matti Aikiolle menestyksekkäästä kaudesta.

 

-Jari

 

Kv.Pertsan kultapainit 2017 tulokset

 

 

 

Lauri voitti miesten SM-kultaa Lapualla!!

Lauri Mähöselle miesten SM-kultaa 2017!

 

Kts. kisatuloksia sivu.