Ajankohtaista

Esko Taskinen

Esko Olavi Taskinen (23.12.1932 Kemi - 31.3.2018 Sodankylä)

 

Ammatiltaan Esko Taskinen oli varasto- ja laitosmies. Painissa hän edusti ensin Kemin Vetoa ja vuodesta 1947 Kemin Intoa. Painin lisäksi hän harrasti nuorempana voimistelua ja vanhempana kuntoliikuntaa.

Moskovan festivaalikilpailuissa vuonna 1957 vapaan 57 kg:n sarjassa Esko sijoittui viidenneksi. TUL:n mestaruuskisoissa vuonna 1958 hän otti vapaan 57 kg:n sarjassa pronssia. Vuonna 1960 hän sijoittui kr.room. painissa neljänneksi. Lisäksi hän saavutti useita TUL:n Lapin piirin mestaruuksia ja mitalisijoja vuosina 1951-1961.

Esko oli koko ikänsä Kemin Innon ja TUL:n Lapin piirin luottamustehtävissä. Kalottiurheilun painilajijaoston sihteeri/rahastonhoitajana hän oli vuodesta 1987 kuolemaansa saakka. Lisäksi hän toimi aktiivisesti painituomarina.

Esko sai mm. TUL:n kultaisen ansiomerkin, Suomen Urheilun hopeisen ansiomitalin kullatuin ristein, Kemin Innon kultaisen ansiomerkin ja Suomen Painiliiton hopeisen ansiomerkin.

 

Sodankylässä Lapin Veikkojen painikilpailuissa Esko oli huoltajana ja painituomarina tuttu ja arvostettu vieras. Hän kuului kymmeniä vuosia painin kalottimaajoukkueeseen joko huoltajana, tuomarina tai johtajana. Esko oli todella iloinen, kun miesten SM painit saatiin Sodankylään ja kertoi odottaneensa tätä kisareissua erityisen innolla, kun tämän tasoisia kisoja ei Lapissa aikaisemmin ollut. Kuulemamme mukaan yksi ympyrä on jälleen sulkeutunut, sillä Eskon ensimmäinen painimatka oli suuntautunut Sodankylään, kuten tämä viimeinenkin.

 

Lapin Veikkojen painiväki kunnioittaa Esko Taskisen muistoa.

 

PDF-tiedostopertsanhiihtoesitever1..pdf (306 kB)
Pertsan hiihto Luosto esite 2018

Kv.Pertsan kultapainit 2017 tulokset

 

 

 

Lauri voitti miesten SM-kultaa Lapualla!!

Lauri Mähöselle miesten SM-kultaa 2017!

 

Kts. kisatuloksia sivu.

Miesten SM-kisat 2018 Sodankylään!

 

Lapin Veikot on saanut järjestääkseen miesten SM-kisat 2018.

Aktiivinen painiseura napapiirin pohjoispuolella pääsee näyttämään organisaatiotaitojaan järjestäessään ensi vuoden kisat. Suunnittelutyö on kovaa vauhtia käynnissä. Nyt lyödään taas kaikki voimavarat yhteen ja järjestetään upeat kisat vuodelle 2018 Sodankylässä!

Yhteydenotot puheenjohtaja Kari Mähönen 040-577 7065